Wormen in ontlasting

Het kan erg vervelend zijn als iemand last heeft van wormen in de ontlasting. Iedereen heeft het dat wel eens gehad. Het ziet er alleen erg vies en niet fris uit. Wormen komen niet alleen bij mensen voor maar ook bij dieren. Wormen worden in medische termen ook wel aangeduid als parasieten. Parasieten komen voornamelijk voor in het darmstelsel en in de organen.

Er zijn meerdere soorten parasieten die in de ontlasting terecht kunnen komen. Zo bestaat er de worm aarsmade, die worm komt veel voor bij kinderen onder de veertien jaar. Kinderen onder die leeftijd spelen erg veel buiten en spelen veel met andere kinderen. Het wassen van de handen wil er dan nog wel eens bij inschieten. Op die manier kan de worm aarsmade overgedragen worden van kind op kind.

Behalve de worm aarsmade zijn er ook andere soorten wormen.

  • Lintworm kan zorgen voor veel buik- en darmklachten.
  • Spoelworm is eigenlijk een darmparasiet, gelukkig komt die in Nederland bijna niet meer voor.

De belangrijkste manier om een worm te voorkomen is om goed en zorgvuldig om te gaan met de hygiƫne. Het is van belang dat er goed handen wordt gewassen met schoonwater en zeep. Elke dag een keer douchen en daarbij elke dag ook schone kleren aantrekken. Wormen kunnen makkelijk vervoerd worden onder nagels. Zorg er daarom voor dat nagels goed kort gehouden worden.

Geef een reactie