Gele ontlasting

Sommige mensen hebben last van gele ontlasting. Het lijkt erg verontrustend als er gele ontlasting uit de anus komt zetten. Het hebben van gele ontlasting kan meerdere oorzaken hebben:

  • Stress, als iemand veel last heeft van stress kan er gele ontlasting ontstaan. Dit heeft verder geen schadelijk gevolg voor het lichaam.
  • Alcohol, mensen die te veel alcohol consumeren kunnen last krijgen van gele ontlasting. Die ontlasting is geel geworden omdat het langs de lever is gegaan. De lever moet namelijk meer afvalstoffen gaan produceren.
  • Galgang, ontlasting kan ook geel worden door de galgang. Als gal te snel door de galblaas gaat kan dit een gele kleur krijgen.

Diarree en gele ontlasting worden vaak samen gezien. Die diarree kan veroorzaakt worden door een virus die binnen gekomen is. Vaak komen die virussen binnen door besmet voedsel. Het is aan te raden om veel water te drinken. Het water zorgt ervoor dat iemand niet zal uitdrogen. Kinderen kunnen sneller last krijgen van uitdroging dan ouderen, daarbij moet dus extra goed worden opgelet.

Als de gele ontlasting een langer dan een aantal dagen vol blijft houden, is het van belang dat er een bezoek met de huisarts wordt georganiseerd.

Geef een reactie